30 Μαΐου 2013

Κοιμόμαστε ακόμα... δυστυχώς!!

Είμαστε στο 2013... Όλοι πλέον είναι μορφωμένοι με τις σπουδές τους, τις ξένες γλώσσες τους!! Το θέμα πλέον ότι όλα αυτά έχουν γίνει μια απλή τυποποίηση, μια μασημένη τροφή για να λένε όλοι και να καυχιώμαστε κοίτα το παιδί μου έχει πάει πανεπιστήμιο... έκανε μεταπτυχιακό!!! ξέρει αγγλικά!!!!! Αχ πόσο έξυπνο είναι... ενώ εγώ... τίποτα!! μόνο τρεις τάξεις δημοτικού πήγα... Και τα πιστεύουμε κιόλας (Ότι είμαστε έξυπνοι, ενώ κοιμόμαστε βαθιά...!!!!) Και στην ουσία το παιδί μας είναι ένα προβατάκι δεν ξέρει γιατί μαθαίνει μαθηματικά, ούτε γιατί μαθαίνει ιστορία... αλλά για μας το μόνο πράγμα είναι... να τα μάθει όλα αυτά μην πει ο γείτονας... Όλοι πλέον έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση αλλά κανείς μας!!! δεν ξέρει τι πάει να πει κοινωνική μόρφωση!!!! Και γίναμε όλοι μας βολεψάκηδες, παρτάκηδες, αναίσθητοι!! Γίναμε τα πρόβατά τους!! Ιστορία μαθαίνουμε για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη!!! Έτσι μου έλεγε ο παππούς μου!! Τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά που σε πολλούς θα φαίνονται τρελά παράλογα και ίσως έχουν αντιρρήσεις!! Απλά τα πράγματα έγιναν έτσι όπως ήθελαν... Αυτό με πειράζει... Και τη θέλω να πω;;; 

Κάποιος το 1885 με 1890 είπε... 

"Η αλήθεια πρέπει να κρατηθεί μυστική, και αυτά που θα μαθαίνουν οι μάζες πρέπει να είναι ανάλογα της περιορισμένης τους αντίληψης" 

Δεν ξυπνάμε!! Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας!!! Δεν μαθαίνουμε από την ιστορία μας!!!

Κρίση είχαν πάντα αλλά και τότε μερικοί φώναζαν και τα έλεγαν!! Αλλά τότε δεν μπορούσαν να ακουστούν!! Τώρα μπορούμε... γιατί μια είδηση μέσω internet έχει διαβαστεί σε όλον τον κόσμο μέσα σε μερικές ώρες... Μην αδιαφορούμε...

Να δούμε μερικά από αυτά που λέγαν τότε...

1. Τα χρήματα είναι καλός υπηρέτης, αλλά κακό αφεντικό.

2. Η εξουσία πάνω στο εισόδημα ενός ανθρώπου ισοδυναμεί με εξουσία επάνω στη θέλησή του.

3. Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί.

4. Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας, από την εξουσία, την αστυνομία και το στρατό μαζί.

5. Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία.

6. Η φορολογία είναι ένας σοφιστικέ τρόπος να απαιτείς λεφτά απειλώντας.

7. Το να εισπράττεις περισσότερους φόρους απ’ όσο είναι απολύτως απαραίτητο, είναι έννομη ληστεία.

8. Χωρίς αμφιβολία, υπάρχει πρόοδος. Ο μέσος άνθρωπος πληρώνει διπλάσιο φόρο σήμερα από το μισθό που έπαιρνε πριν.

9. Η διαφορά ανάμεσα στο θάνατο και στους φόρους είναι ότι ο θάνατος δεν γίνεται χειρότερος κάθε φορά που συνεδριάζει το Συμβούλιο.


Ένα πρόβατο που θέλει το πετσί του...

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα!! Καλά τα λες φίλε μου!! Αν και δεν το ήξερα αυτό που λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή