20 Νοεμβρίου 2012

Αθάνατη... κυριολεκτικά!!

Όπως σας είπα και πριν περίπου τέσσερις αναρτήσεις πίσω, μου αρέσει πάρα πάρα πολύ το ζωικό βασίλειο. Βασικά πιστεύω ότι άμα το παρατηρούμε (το ζωικό βασίλειο) θα καταλάβουμε πολλά για την "ζωή" και πιστεύω ότι άμα υπάρχει Θεός, μας έχει πετάξει όλες τις απαντήσεις σκόρπια μέσα σε αυτό και απλά εμείς πρέπει να τις ανακαλύψουμε... Αυτή είναι η θεωρία μου χονδρά χονδρά! Δε ξέρω άμα είναι σωστή αλλά εμένα πιστεύω με έχει βοηθήσει αρκετά ώστε να κατανοήσω πράγματα! Αυτό δεν είναι του παρόντος θα τα πούμε σε άλλες αναρτήσεις! Το παρακάτω κείμενο δεν είναι δικό μου είναι από τον μεγάλο ωκεανό που λέγετε διαδίκτυο! Και έχει να κάνει με ένα ζώο που είναι έτη φωτός μπροστά! Όταν το είχα πρωτοδιαβάσει σε κάποια εγκυκλοπαίδεια πίστευα ότι κάποιο λάθος έχουνε κάνει... Αλλά από τότε έχουν περάσει 3 με 4 χρόνια και δεν το έχουν πάρει πίσω! Φυσικά όμως και δεν έχουν βγάλει και παραπάνω συμπεράσματα αλλά ακόμα ελπίζουμε! Λοιπόν σας παρουσιάζω ένα είδος υδρόζωου, μια μέδουσα την Nutricula Turritopsis και είμαι σίγουρος ότι αρκετοί δεν την ξέρετε...


Οι Turritopsis nutricula μπορεί να είναι τα μόνα αθάνατα πλάσματα του κόσμου.Πρόκειται για...
ένα είδος μέδουσας!!!
Οι μέδουσες συνήθως πεθαίνουν μετά την αναπαραγωγή τους, αλλά η Turritopsis μπορεί να κάνει κάτι μοναδικό. Μετά την ενηλικίωση της και την σεξουαλική αναπαραγωγή, μπορεί να επαναφέρει τον οργανισμό της στην εφηβική κατάσταση και να ξαναπεράσει το στάδιο της ενηλικίωσης και αναπαραγωγής.

Η 4-5 χιλιοστών μέδουσα, τεχνικά γνωστή ως hydrozoan, είναι ο μόνος γνωστός οργανισμός στην γη που είναι σε θέση να επανέλθει στην εφηβική του κατάσταση. 
Θεωρητικά πάντα, ο κύκλος αυτός μπορεί να επαναληφθεί επ' αόριστον, καθιστώντας την δυνητικά αθάνατη. 
Την συναντάμε στα ζεστά τροπικά νερά και χάρις την ικανότητα τους, της αναστροφής της διαδικασίας γήρανσης, είναι πλέον στο επίκεντρο της έρευνας από θαλάσσιους βιολόγους και γενετιστές.



Αυτό είναι το πιο πρόχειρο κείμενο που βρήκα φυσικά το κείμενο που θα ακολουθήσει είναι πιο "επιστημονικό"




Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες των μεδουσών η Nutricula Turritopsis είναι το μόνο ζώο που μπορεί να είναι αθάνατο. Πράγματι, αυτές οι μέδουσες είναι σε θέση να πάνε πίσω στο χρόνο από τη μία φάση της ζωής σε ένα προχωρημένο στάδιο της πρόωρης ζωής.

Η Nutricula Turritopsis είναι ένα είδος μεδουσών πολύ συγκεκριμένες. Πράγματι, μπορεί να είναι το μόνο ζώα στον κόσμο έχουν ανακαλύψει το μυστικό της νεότητας και της αιώνιας ζωής, μια πραγματική επανάσταση στον επιστημονικό κόσμο. Αυτή η μέδουσα θα είναι σε θέση να αναζωογονήτε μετά από ένα συγκεκριμένο στάδιο της ζωής, δεν δίνει κανένα όριο για τη διάρκεια ζωής τους. Η επιστημονική εξήγηση για τη μέδουσα αναφέρει ότι είναι το μόνο ζώο στον κόσμο που μπορούν να αντιστρέψουν τη γήρανση πίσω στο χρόνο και να ανακτήσουν ολόκληρη τη δομή τους,να επιστρέψουν στην κατάσταση του πολύποδα, δηλαδή τη πρώτη φάση της ζωής τους.

Η διαδικασία αυτή εξηγείται ιδίως από το φαινόμενο της διαφοροποίησης, πράγμα που σημαίνει ένα είδος κυττάρων έχει μετατραπεί σε άλλο τύπο κυττάρων. Μόνο λίγα ζώα στον κόσμο μπορούν να προκαλέσουν διαφοροποίηση, όπως η σαλαμάνδρα, για παράδειγμα, που μπορεί να ξαναδημιουργήσει την ουρά της, όταν τη χάνει. Οι μέδουσες Nutricula Turritopsis έχουν την ιδιαιτερότητα να αναγεννούν ολόκληρο το σώμα τους, εις το άπειρο. Αρκετές ερευνητικές ομάδες και επιστήμονες μελετούν προσεκτικά το είδος για να καθορίσουν τον τρόπο που γίνεται δυνατή η αναπαραγωγή της διαδικασίας της γήρανσης / αναζωογόνησης.

Συχνά συναντώνται σε βαθιά νερά, και δεδομένου ότι δεν μπορούν να πεθάνουν, οι μέδουσες αναπτύσσουν επί του παρόντος την παρουσία τους στα ύδατα γύρω από τον κόσμο, και όχι μόνο στα ύδατα της Καραϊβικής, όπου ήταν αρχικά. Και η Δρ.Mary Miglietta του Ινστιτούτου Smithsonian Tropical Marine εξηγεί: "Είμαστε μάρτυρες μιας σιωπηλής εισβολής στον κόσμο".



Υ.Γ.
Φοβερό;;;; Εδώ θα μάθουμε πολλά!! Πάρα πολλά!! Ευχαριστώ για την στήριξη... Όλους σας!! Θα προσπαθήσω να μοιραστώ πολλά χρήσιμα πράγματα για όλους μας!!  

4 σχόλια:

  1. Μακάρι να βρεθεί το φάρμακο της αιωνιότητας!Βέβαια τότε θα βαριόμαστε τη ζωή μας, αλλ΄ αυτό ειν΄ άλλο θέμα.
    Μ΄ αρέσει πάντως η θεματολογία του ιστολογίου σου.Θα το βάλλω στη λίστα με τ΄ αγαπημένα μου!
    Χαρούμενη καλημέρα!:)))
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμμμ....πολυ διαβασμενο σε βρισκω...μπραβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία μου! Ναι ναι να το βάλεις θα χαρώ να έχω άτομα σαν εσένα στην παρέα μου... Σιγά σιγά θα γίνω και καλύτερος ελπίζω... ευχαριστώ!! Καλή σου νύχτα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Ρενάκι μου! Και ακόμα δεν έχεις δει τίποτα χαχαχα! Πολύχρονη και από εδώ!! Να χεις πάντα υγεία και χαρά!! Χρόνια σου πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή